Hier zijn ze dan: de juryleden die na 10 januari alle inzendingen voor de #ikschrijf essaywedstrijd gaan lezen en beoordelen. Lees hier meer over onze juryleden:

Regine Dugardyn  was tot voor kort uitgever van Ten Have, een fonds dat ze de afgelopen twaalf jaar een filosofisch gezicht gaf. Ze haalde auteurs binnen zoals Michael Sandel, Christa Anbeek, Sarah Bakewell en Damon Young. Onlangs gooide ze het roer om en startte ze het agentschap Socrates &co, waarmee ze (potentiële) auteurs helpt om hun gedachten onder woorden te brengen – in boekvorm of anderszins.

Regine Dugardyn was tot voor kort uitgever van Ten Have, een fonds dat ze de afgelopen twaalf jaar een filosofisch gezicht gaf. Ze haalde auteurs binnen zoals Michael Sandel, Christa Anbeek, Sarah Bakewell en Damon Young. Onlangs gooide ze het roer om en startte ze het agentschap Socrates &co, waarmee ze (potentiële) auteurs helpt om hun gedachten onder woorden te brengen – in boekvorm of anderszins.

Niels Cornelissen  is uitgever filosofie bij Boom uitgevers Amsterdam. Bekende Nederlandse auteurs die bij Boom worden uitgeven zijn Marli Huijer, René ten Bos en Ad Verbrugge. Niels studeerde Nederlands en filosofie. Van zijn hand verscheen in 2012  Armando, Brakman, Mutsaers , de handelseditie van zijn proefschrift over filosofie en literatuur.

Niels Cornelissen is uitgever filosofie bij Boom uitgevers Amsterdam. Bekende Nederlandse auteurs die bij Boom worden uitgeven zijn Marli Huijer, René ten Bos en Ad Verbrugge. Niels studeerde Nederlands en filosofie. Van zijn hand verscheen in 2012 Armando, Brakman, Mutsaers, de handelseditie van zijn proefschrift over filosofie en literatuur.

Simone Peek  is hoofdredacteur van Hard//hoofd, het online tijdschrift voor literatuur, actualiteit en geesteswetenschappen. Simone studeerde geschiedenis en Russisch aan de Universiteit van Amsterdam en de Staatsuniversiteit van Kazan, en werkte als journalist bij de Moscow Times en The Interpreteer (New York). Ze schrijft, interviewt en presenteert. En als hoofdredacteur ondersteunt ze schrijvers bij het vinden van hun eigen stem.

Simone Peek is hoofdredacteur van Hard//hoofd, het online tijdschrift voor literatuur, actualiteit en geesteswetenschappen. Simone studeerde geschiedenis en Russisch aan de Universiteit van Amsterdam en de Staatsuniversiteit van Kazan, en werkte als journalist bij de Moscow Times en The Interpreteer (New York). Ze schrijft, interviewt en presenteert. En als hoofdredacteur ondersteunt ze schrijvers bij het vinden van hun eigen stem.

 
Ebissé Rouw-Wakjira  is redacteur non-fictie bij uitgeverij Amsterdam University Press (AUP). Ze werd geboren in Ethiopië en woonde tot haar veertiende in Addis Abeba. Daarna verhuisde ze naar Nederland, waar ze zich inzet voor meer etnische diversiteit in het publieke debat. Ze is mede-oprichter van Dipsaus, een tweewekelijkse podcast door en voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid.

Ebissé Rouw-Wakjira is redacteur non-fictie bij uitgeverij Amsterdam University Press (AUP). Ze werd geboren in Ethiopië en woonde tot haar veertiende in Addis Abeba. Daarna verhuisde ze naar Nederland, waar ze zich inzet voor meer etnische diversiteit in het publieke debat. Ze is mede-oprichter van Dipsaus, een tweewekelijkse podcast door en voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid.

Sophie Verhappen  is redacteur bij deFusie, een online opinietijdschrift waar jonge academici hun vak koppelen aan de waan van dag, en werkt tevens bij Boom uitgevers Amsterdam. Ze volgde de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam en studeert ondertussen nog Filosofie.

Sophie Verhappen is redacteur bij deFusie, een online opinietijdschrift waar jonge academici hun vak koppelen aan de waan van dag, en werkt tevens bij Boom uitgevers Amsterdam. Ze volgde de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam en studeert ondertussen nog Filosofie.

Erno Eskens   is programmadirecteur en uitgever bij de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW). Hij schreef meerdere boeken, waaronder Democratie voor dieren, waarmee hij de shortlist van de Socratesbeker (prijs voor het beste filosofieboek) haalde. Erno studeerde filosofie en politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, schreef voor het universiteitsblad Ad Valvas  en was betrokken bij de oprichting van Filosofie Magazine. 

Erno Eskens is programmadirecteur en uitgever bij de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW). Hij schreef meerdere boeken, waaronder Democratie voor dieren, waarmee hij de shortlist van de Socratesbeker (prijs voor het beste filosofieboek) haalde. Erno studeerde filosofie en politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, schreef voor het universiteitsblad Ad Valvas en was betrokken bij de oprichting van Filosofie Magazine.