Helaas, de deadline voor de eerste #ikschrijf essaywedstrijd was op 10 januari 2017. Achter de schermen werken we al aan een nieuwe uitdaging voor komend jaar, dus mis het niet! Ben je benieuwd wie er dit jaar gaan winnen? Kom dan naar de uitreiking tijdens Ode aan de vrouwenstem op 10 april 2017 in De Nieuwe Liefde, Amsterdam.  

Beantwoord de vraag:
Hoe maken we iets van de toekomst? 

We leven in roerige tijden: van mondialisering, robotisering en psychiatrisering tot toenemend consumentisme. We zien zorgen over onze privacy, maar ook bottum-up pogingen voor een duurzaam economisch systeem. De wereld verandert snel, voortdurend en op alle vlakken. Nu de tijd van de grote ideologieën voorbij is, bepalen we zelf wat we geloven, wat we doen en wie we willen zijn. Die vrijheid brengt keuzes met zich mee. Het is aan onszelf om invulling en betekenis te geven aan ons leven en de wereld om ons heen. Maar hoe doen we dat? Hoe maken we iets van de toekomst?

Beantwoord deze vraag in een essay van maximaal 1500 woorden. Je mag de vraag breed houden of ervoor kiezen hem toe te spitsen op één (actueel) onderwerp. Let wel: je schrijft voor een breed publiek. Vermijd dus academisch taalgebruik. 

Wie mag er mee doen?

Alle vrouwen mogen meedoen, ongeacht opleiding of ervaring. Het essay moet in het Nederlands geschreven zijn. Meedoen? Stuur je stuk uiterlijk op 10 januari 2017 naar ikschrijfessays@gmail.com en vermeld daarbij je naam, e-mailadres en telefoonnumer.

Wat kun je winnen?

De auteur van het beste essay wint € 1000,- en een publicatie of interview door een van onze mediapartners. Daarnaast reiken we een tweede en derde prijs uit van € 500,- en € 250,-. Ook niet onbelangrijk: alle schrijvers spelen zich in de kijker bij vooraanstaande media en uitgevers, die plaatsnemen in de jury.

PSST.. TIP

Volg ons op twitter en facebook om onze tips en trucs over het schrijven van een essay niet te missen!