Back to All Events

Speeddaten & vrouwenstemmen tijdens Nacht van de Filosofie

Speeddaten

20.00 - 20.30 | Vrouwen, opgelet: Heb jij (heimelijke) schrijfambities? Wil je altijd al weten hoe je begint met het schrijven van een boek of loop je rond met een geweldig idee voor een artikel? Kom dan speeddaten met een uitgever, schrijver of redacteur tijdens de Nacht van de Filosofie in Nijmegen en vraag hem/haar whatever you want. 

Wij zien dat uitgevers en media zich nog steeds (ongewild) in een old boys network begeven, maar we vinden het de hoogste tijd die schijnbarrière te doorbreken! Want met zoveel intelligente en scherpzinnige vrouwen is het te zonde om in de publieke ruimte telkens maar naar mannen te luisteren.

In onze speeddates kunnen uitgevers en vrouwen aan elkaar wennen: na een kort gesprekje van 10 minuten kan weleens blijken dat de drempel om een artikel of boek idee in te dienen minder hoog is dan je dacht. Of misschien ben je wel gewoon benieuwd wat een uitgever eigenlijk doet op een dag, of hoe ze aan hun auteurs komen? Wat het ook is, als jij een vrouw bent met een interesse voor schrijven, dan kan je dit eigenlijk niet missen!

Vrouwenstemmen

21.15 - 21.45 | Benieuwd naar vrouwelijk spreek- en schrijftalent? #ikschrijf nodigt tijdens de Nacht van de Filosofie twee vrouwen uit om het podium te betreden. 

Lisanne Didi Onderwater betoogt dat we vooral moeten leren om naar onszelf te luisteren. Daarvoor zou het wel eens nodig kunnen zijn om onze iPhone uit te zetten en ons scherm dicht...

Marjolein Lanzing won de eerste prijs met haar essay 'De vrouw en de stofzuiger'. Zij betoogt dat ethiekonderwijs nog steeds van levensbelang is, vooral in een tijd waarin we zoveel vertrouwen op ontwerpers en techneuten. 

Reserveer nu! Deelname kost € 20,- | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders € 10,-