Back to All Events

#Ikschrijf MEET-UP

  • VOX-POP 9 Binnengasthuisstraat Amsterdam, NH, 1012 ZA Netherlands (map)

Doe mee aan onze MEET-UP en loop dezelfde avond nog naar buiten met jouw eerste regels op papier. || Toegang gratis, graag wel aanmelden met een mail aan ikschrijfessays@gmail.com

Inloop: 19.30
Programma: 20.00 - 21.3
Borrel: 21.30 - 22.00

Vrouwenstilte.
In Nederland publiceren vrouwen minder boeken, ze zijn minder te horen op radio en televisie en we zien minder vrouwen tijdens debatavonden of lezingen. Oftewel: De tijd is rijp voor meer vrouwenstemmen in het publieke debat. #Ikschrijf organiseert een essaywedstrijd voor alle vrouwen die gehoord willen worden - of die erover twijfelen of hun stem wel belangrijk genoeg is. Hoe klinkt jouw stem? 

Op 14 december nodigen wij alle vrouwen uit die op zoek zijn naar een steuntje in de rug. Wat wil je vertellen en hoe krijg je dat op papier? In onze acties kwamen wij erachter dat veel vrouwen twijfelen aan hun schrijven: kan ik dat wel? Hoe begin je eigenlijk met schrijven, laat staan, hoe maak je het af? Is mijn onderwerp te groot of juist te specialistisch? En voor wie schrijf ik eigenlijk? 

De #ikschrijf MEET-UP heeft als doel iedereen naar buiten te laten gaan met haar eerste regels op papier. We delen concrete schrijftips van gepubliceerde schrijvers, gaan met elkaar in gesprek over de beste insteek voor jóuw stuk en wisselen ervaringen uit over schrijfblokkades, onzekerheden of onverhoopte beren op de weg. En natuurlijk is er ook tijd voor het schrijven zelf, met hulp van ervaren journalisten, filosofen en auteurs! 

Ben jij klaar voor een schrijfcarrière?
Goed nieuws: we eindigen de avond met een borrel.

Programma

20.00 Inleiding #ikschrijf door Sophie van Balen
20.05 Hoe vind ik mijn stem? Filosoof Ama Koranteng-Kumi in gesprek met schrijver/organisator Simone Zeefuik, taalfilosoof/schrijver Khadija Al Mourabit en het publiek.
20.30 Waarover ga ik schrijven? Speeddate-sessies met ervaren journalisten en schrijvers over jouw onderwerp, vraag en schrijfplan.
20.50 Hoe kan ik schrijven? Publieksfilosoof en docent Daan Roovers geeft tips voor het schrijven van een goed stuk.
21.10 Aan de slag! Ieder maakt een begin aan haar eigen stuk.
21.30 Borrel en nagesprek.   

Later Event: January 10
Deadline schrijfwedstrijd